איך להכין מיץ פירות ביתי?

מיץ פירות קר ביום של קיץ הוא אחד הדברים המענגים שאפשר לדמיין, וזאת בלי להתפשר על הבריאות.

בשנים האחרונות, חנויות להכנת מיצים צצות ברחבי הארץ כפטריות לאחר הגשם והפופולריות שלהן רק הולכת וגדלה.

אך אם אתם מחובבי המיצים, אתם לא צריכים אפילו לטרוח לצאת מהבית.

כל מה שאתם זקוקים לו הוא מסחטת מיצים איכותית, ויש לכם אספקה לכל השנה של מיצי פירות מתוקים בדיוק לפי טעמכם האישי.

איזה מיץ אפשר להכין עם מסחטת פירות ביתית?

ישנם סוגים רבים של מסחטות, אך אם תצטיידו במוצר הנכון תוכלו לסחוט כל פרי שיעלה על דעתכם – החל מפירות הדר, עבור דרך פירות קשים כמו תפוח עץ וכלה בגרגירי רימון.

במסחטה מתאימה תוכלו לסחוט גם ירקות כמו גזר, סלק ועשבי תיבול ולהעשיר את המיץ שלכם במנה נוספת של בריאות וטעם.

 

מיץ פירות סחוט

איזה פירות כדאי לערבב ביחד?

כמספר האנשים, כך מספר הטעמים והדעות. הדרך הכי טובה לדעת מהו שילוב הפירות המועדף עליכם הוא פשוט להתנסות. בינתיים, הנה כמה רעיונות לשילובים פופולריים ובריאים במיוחד:

תות, מלון ואננס

מנגו, קיווי ותות

אבטיח, תות ונענע

מלון, אננס וקיווי

תפוח, תפוז ורימון

 

 

מה כדאי לדעת לפני השימוש במסחטת מיצים?

פירות הם מאכלים טבעיים, לא מעובדים ובריאים מאוד, אך אם אתם רוצים לשמח את הגוף שלכם באמת – מומלץ לשלב בהם גם מעט ירקות, אגוזים או עשבים טעימים (רק וודאו מראש שהמכונה שלכם מתאימה לסחיטת המוצרים הללו).

ניתן גם להוסיף תיבול כמו לימון, קינמון או ג'ינג'ר כדי להעשיר את הטעמים ולהגדיל את ההנאה.

חשוב לדעת שהחל מרגע הסחיטה, הוויטמינים מתחילים להתפוגג, במיוחד אם הם נחשפים לאור או חמצן.

לפיכך, כדאי לשתות את המיץ שהכנתם כל עוד הוא טרי, ובעת הצורך לאחסן אותו במקרר בבקבוק זכוכית אטום לאור.

 

איך קונים מסחטה ביתית?

אם אתם הולכים לאיבוד מול המבחר של המסחטות שניצב מול פניכם בחנויות, לפניכם כמה קריטריונים שמבדילים את המכונות השונות זו מזו:

  • קיבולת: המידות של המכונות השונות נעים מגודל של מיכל אישי לקנקנים של מספר ליטרים.
  • גודל: אנשים רבים אוהבים להשאיר את המכונה על השיש באופן קבוע. במקרה כזה, כדאי לבחור במוצר קטן יחסית שאינו תופס שטח גדול.
  • גודל הפתח: בחלק מהמכונות ניתן להכניס את הפירות שלמים ללא הצורך לחתוך אותם.
  • יכולת ניצול: בגדול, המסחטות השונות עובדות באחת משתי טכנולוגיות: סחיטה (הידראולית או סלילית) וחיתוך בעזרת סכין הנעה במהירות גבוהה (צנטרפוגלית).

לשיטה הצנטרפוגלית יכולת ניצול נמוכה יחסית, וחלק גדול מהמיץ הטמון בפרי אינו מגיע בסופו של דבר לכוס.

  • צלילות: האם אתם מעדיפים מיץ צלול לחלוטין, או כזה עם חתיכות פרי?

המסחטות השונות מציעות רמת צלילות שונה, כך שכדאי לוודא מראש שזו שאתם קונים מתאימה לטעמכם האישי.

ישנן אף כאלה שמאפשרות לכם לבחור את מידת הצלילות שאתם מעדיפים.

  • ניקוי: קלות הניקוי משתנה מאוד בין פריט אחד למשנהו. ישנן אפילו כאלה המציעים ניקוי עצמי ומקלים מאוד על כל התהליך.
  • אפשרויות סחיטה שונות: ישנן מסחטות (בעיקר הידראוליות) שאינן מסוגלות לסחוט עשבים, גרגירי רימון, חמוציות וכדומה.

אם אתם רוצים להתנסות במגוון כמעט בלתי מוגבל של פירות, ירקות ועשבים, בחרו במכונה המאפשרת זאת.

  • יכולות נוספות: ישנן מכונות שיכולות אף לבצע פעולות של מעבד מזון כך שניתן להוסיף להן דברים כמו טחינה גולמית, חמאת בוטנים, אגוזים וכדומה.
  • מהירות: אם אתם מתכוונים להשתמש במסחטה שלכם לעיתים קרובות, כדאי שתחסכו בזמן ותשקיעו במסחטה מהירה במיוחד.

 

כמה עולה מסחטת מיצים ביתית?

המחירים באתר נעים בין 190 ל-1599 שקלים.

 

  • מסחטת ‏פירות קשים וירקות

בכל שאלה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי