טעויות נפוצות ברכישת תנור אפייה לבית

מטבח ללא תנור – אינו מטבח. מי מאתנו לא משתמש באופן תדיר בתנור כדי להכין מאכלים טעימים כמו עוף ותפוחי אדמה בתנור או אפיית עוגות בעלות ניחוחות משגעים הממלאים את הבית. תנור הוא פריט חובה בכל מטבח. באמצעותו ניתן להכין אוכל הרבה יותר בריא לבני המשפחה שלנו.

בבואנו לבחור תנור אפייה חדש עלינו לתת את הדעת למספר דברים, על מנת להימנע מלעשות טעויות נפוצות. זה בהחלט יכול  להיות לא נעים אם רכשנו תנור בלא מעט כסף ואחר כך נגלה שהוא אינו מתאים לצרכים שלנו.

 

בדיקה מה הם הצרכים שלכם – אם אינכם חובבי בישול גדולים אלא יותר אנשים של הזמנת אוכל מבחוץ, תוכלו לבחור בתנור בסיסי, בעל שני גופי חימום. האחד עליון והאחד תחתון. לתנור יש מספר תכניות בסיסיות המתאימות לבישול ואפייה. שני גופי החימום פולטים את החום לחלל התנור אך לא תמיד פיזור החום הוא אחיד מה שמהווה חיסרון לא קטן.
אם אתם אוהבים לבשל, לאפות ולארח חשוב שתבחרו בתנור יותר מקצועי. תנור כזה שניתן לאפות בו כמה תבניות במקביל לדוגמא או תנור בו ניתן לאפות כמה מוצרי מזון שונים ושכולם יצאו מושלמים למרות שלכל אחד מהם נדרש סוג חימום או זמן אחר. ניתן למצוא גם תנורים בהם יש טורבו והם משחימים את האוכל.

 טעויות נפוצות ברכישת תנור אפייה לבית

המקום העומד לרשותכם במטבח – התנורים מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: תנור העומד בזכות עצמו ולרוב משולב עם כיריים של גז ותנור בילד-אין אותו משלבים בתוך ארונות המטבח אך נדרש כמובן גם למצוא מקום לכיריים.
אם אתם בוחרים בתנור המשולב עם הכיריים חשוב לבדוק את מידות המקום בו אתם מתכוונים לשים אותו. הגודל הסטנדרטי של תנורים אלו הוא 60 ס"מ למרות שקיימים גם תנורים רחבים וצרים יותר. יש לתת את הדעת כי חשוב להשאיר כמה ס"מ רווח מאחורי התנור על מנת שהאוורור יהיה תקין מה שיכול להשפיע על מידות העומק של התנור.

 

נוחות השימוש בתנור – אם אתם מאוד אוהבים לבלות את זמנכם הפנוי במטבח ואתם קוצרים מחמאות על התבשילים אשר אתם מוציאים תחת ידיכם, מומלץ לבדוק את נוחות השימוש בתנור כך שיקל על חייכם. ניתן למצוא היום תנורים בעלי כפתורים מכניים ותנורים בעלי כפתורי מגע עם צג דיגיטלי. קיימים תנורים בעלי מסילות טלסקופיות המאפשרות הוצאה נוחה ובטוחה של התבניות. בנוסף יש להן מעצור המונע את החלקתה של התבנית כאשר אתם מוציאים אותה החוצה. כך ההוצאה היא קלה יותר וגם שומרת על הציפוי הפנימי באזור המסילות כך שלא ישחק מהוצאה והכנסה מרובה תבניות. רצוי לבדוק גם את נוחות הפתיחה והסגירה של התנור, האם יש טיימר ואילו תכניות בישול הוא מציע.

 

ניקיון – לאלו מכם שחייבים שהכל יהיה מצוחצח ומבריק חשוב לקחת בחשבון גם את נושא הניקיון. תנור פעיל הוא תנור שמתלכלך בלא מעט משמן שנזל מהתבנית, מעוגה שגלשה בזמן האפייה ועוד. מומלץ לבדוק האם הדלת של התנור מתפרקת או לא, לבדוק מהו סוג הציפוי הפנימי של התנור והאם הוא קל לניקוי.
טיפ חשוב למתעצלים לנקות – קיים תנור אשר מנקה את עצמו. כן, כן, שמעתם נכון! קיימת בו תכנית מיוחדת אשר מנקה אותו בצורה מלאה, כשלנו נותר רק לנגב את האפר שנותר בתחתית התנור. הוא אומנם יקר יותר מהתנורים האחרים בשוק אך התמורה בהחלט שווה את העלות.


 

להזמנות, מידע וייעוץ מקצועי עם המומחים של סלטק שיעזרו לכם לבחור את התנור המתאים עבורכם - היתקשרו: 

072-2204650

בכל שאלה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי