מדריך קניית טלוויזיות Smart TV
מעוניינים להחליף את הטלוויזיה שלכם בבית? אצלינו בחנות האתר, קיים מלאי ענק ביותר של טלוויזיות במחירים ללא תחרות!
לצפייה בקטלוג המלא של הטלוויזיות והיצרנים המובילים בעולם, לחצו כאן>>>
מסך, מסך שעל הקיר, מי הכי חכמה בכל העיר? הטלוויזיה החכמה או מה שמכונה ה – Smart TV היא הצעקה האחרונה בטכנולוגיות שמשגעות את העולם. מדובר על מהפכה באופן בו אנשים רוכשים ידע ונחשפים לתוכן מגוון. טלוויזיה שהיא לב הבית, Data Center, מרכז פנאי, מדורת השבט והתקשורת.
כיום יש שפע של טלוויזיות מתוחכמות, רובן מקבלות את הטייטל SMART, אך חשוב להבין כי ישנה שונות בין הדגמים והמודולים ומומלץ להיעזר במדריך קניית טלוויזיות Smart TV על מנת לרכוש את המכשיר המתאים לצורך, לתנאים הנדרשים וכמובן גם לתקציב.
מה שרואים מכאן - גודל המרקע והסביבה
כמו בכל רכישה של טלוויזיה, גם בעת רכישה של טלוויזיה חכמה חשוב לשים דגש על גודל המסך והתאמתו לחלל בו היא אמורה להיות מותקנת, תוך התייחסות לזוויות הצפייה הקיימות. גודל המסך המומלץ לחוויית צפייה אולטימטיבית, בהתאם לרזולוציה האיכותית של הטלוויזיות המשודרגות, הוא כזה אשר תופס בין 30 מעלות ל – 40 מעלות משדה הראייה של הצופה.
יש הטוענים כי קיימת נוסחה פשוטה שהיא מכפלת גודל המסך פי 4 לקבלת המרחק המומלץ, אך מכיוון שבני אדם בנויים באופן שונה עם העדפות צפייה מגוונות, הנוסחה הנה בגדר המלצה בלבד וכדאי לבדוק את נושא נוחות הצפייה טרם הרכישה וההתקנה. כיום ניתן למצוא טלוויזיות תומכות SMART במגוון גדלים החל מ – 32 אינטש ועד ל – 75 אינטש ומעלה והבחירה צריכה להיעשות תוך בדיקת נתוני החדר, מידות הנישה או המיקום המיועד וכמובן המרחק של הצופה מהמרקע.
מעבר למידות המסך ולמרחק הישיבה, יש חשיבות לעוד מספר פרמטרים, גובה המסך ואפשרויות התקנה, זווית הצפייה, איכות והשתקפות ועוד. לכן, כבר בשלב הרכישה חשוב לדעת היכן עומדת להיות ממוקמת הטלוויזיה, האם על הקיר כתמונה, על מעמד בסלון, באמצעות התקן תלייה מהתקרה האם ישנו חלון אשר ייצר השתקפות ועוד. לכל בחירה השפעה על זווית הצפייה ואיכות ההנאה. מרבית המסכים היום הנם דקים מאוד ומספקים זווית צפייה איכותית מכל צד וכמעט ללא מגבלה, אם כי יש לשים לב לגובה התלייה או ההתקנה שיהיה נוח לכל מי שרוצה לצפות ללא מאמץ מיותר.
איכות ללא פשרות ועוד... איכות התמונה
רכישה של Smart TV אינה רק לצורך צפייה בסדרות או סרט ב – VOD מדובר על שימושים רבים ומגוונים שרובם ככולם דורשים איכות תמונה לא פחות ממעולה. כאשר רוכשים טלוויזיה מסוג חכם או תומך סמארט, חשוב לשים לב לפרמטרים הקובעים את איכות הויז'ואל, פאנל התצוגה, הרזולוציה, הבהירות, יחסי ניגודיות, תמיכה ב-HDR ותקנים לתצוגה כמו Dolby Vision ועוד פונקציות הקיימות בחלק מן המכשירים והדגמים המובילים.
פאנל התצוגה מתפתח במהירות ומה שנחשב כשיא הטכנולוגיה מתישן לאחר זמן לא רב. כיום ניתן למצוא כמה סוגי פאנלים עיקריים LED,QLED, OLED . הטכנולוגיה הרווחת כיום ברוב המסכים שבשימוש בשגרה היא ה – LED. בטכנולוגיה זו נעשה שימוש בתאורת LED אחורית שלפניה פאנל תצוגה בעל שקיפות וצבע משתנה. כאשר התמונה חשוכה הפיקסלים שעל גבי המסך מתכהים באמצעות אטימת האור ולהפך. לא ניתן להגיע למצב של שחור מלא וזאת נקודת התורפה של הטכנולוגיה.
לעומתה, ה – OLED הנה דיודה פולטת אור המבוססת על חומר אורגני והטכנולוגיה שלה מפיקה את יחס הניגודיות הטוב ביותר. כאן אין תאורה אחורית וכל פיקסל מואר באופן עצמאי. שליטה זאת מאפשרת הצגת צבעים מיטבית, ואפשרות להגיע לניגודיות אין סופית ומכאן לשחור מוחלט. הטכנולוגיה מאפשרת להציג תמונה ללא מריחה של צבע או טשטוש, הצבעים בולטים ומרהיבים ונראים בצורה אחידה ומיטבית מכל זווית.
על מנת לא לפגום בהנאת הצפייה יש לבחור את הרזולוציה המתאימה, דהיינו מספר הפיקסלים שיש בכל מסך. חשוב להבין כי הרזולוציה אינה זהה בין כל הגדלים, הדגמים או שלל המותגים וזה דבר שיש לתת עליו את הדעת בזמן הרכישה. ככל שיש יותר נקודות פיקסל כך המסך טוב יותר ומציג תמונה איכותית וממוקדת יותר, צג גדול מחייב רזולוציה ותצוגת פיקסל גבוהה ובדיקת הרזולוציה המקסימלית היא קריטית להבטחת החוויה.
ניתן למצוא דגמים התומכים ברזולוציית UHD 4K. התקן הבינ"ל אשר הפך לסטנדרט עבור יצרני התוכן ושירותי הסטרימינג השונים. רוב מסכי ה – 4K תומכים בתקן HDR, דהיינו בטכניקה המאפשרת תמונות בעלות טווח דינאמי רחב באזורים חשוכים ובהירים כאחד. התקן הזה מאפשר תצוגה עשירה, מפורטת ומציאותית יותר, עם יכולת לרדת לדיוקים קטנים בהזרמת התוכן. איכות התמונה נקבעת גם ע"י פקטור הבהירות של התמונה ויחס הניגודיות. במסכים המתקדמים של הטלוויזיות החכמות ניתן לראות עוצמת בהירות גבוהה המייצרת תמונה צלולה וברורה.
פרטים קטנים עם משמעות גדולה – חיבורים ותאימות למכשירי קצה אחרים
מעצם היות ה- SMART TV מכשיר מרכזי בבית, חשוב שיוכלו להתחבר אליה מכשירי קצצה נוספים על מנת למקסם את השימוש בה. חשוב לוודא שיש כניסות וחיבורים שונים כגון USB, חיבורים לממירי לווין או כבלים, מקרן קולנוע, מקלדת, קונסולת משחקים, סטרימר, (D-sub ,VGA RGB) חיבור וידאו למחשב, חריץ לכרטיס זיכרון, HDMI חיבור דיגיטלי להעברת תמונה וקול, S/PDIF יציאת שמע דיגיטלית התומכת בהעברת שמע רב-ערוצי ועוד.
אז.... מי הכי חכם בעיר? השונות בין דגמי Smart TV
הטלוויזיה שנתה את פניה ואינה משמשת עוד רק לצפייה ב"מה שמשדרים" היום היא מרכז של ידע, למידה והנאה. היא משמשת כמחשב, כקולנוע, כחלון ראווה ודרכה ניתן לתקשר עם כל העולם ישירות מהספה בסלון.
הטלוויזיות החכמות והמתקדמות פועלות, ממש כמו במחשב או בסמארטפון באמצעות אפליקציות אותן יש להתקין על הטלוויזיה עצמה, או באמצעות התקן חיצוני, סטרימר. כיום אין עדיין מערכת הפעלה אחידה לכלל הטלוויזיות או לסוג מסוים שלהן ולכל חברה יש את המערכת שהיא פיתחה.
לכן, בעת הרכישה חשוב להבין את השונות בין המכשירים, מה ניתן להתקין ואילו אפליקציות נתמכות. מערכת הפעלה בינונית אשר לא תוכל לספק את הסחורה לאורך זמן ולהתקדם עם הטכנולוגיה, תשאיר את הרוכש אי שם מאחור ללא יכולת להוסיף אפליקציות או מודולים שיהפכו למרכזיים ונדרשים בזמן המאוד קרוב.