מה זה רחפני FPV?
לעומת רחפנים רגילים, אלו לא מיועדים רק לצילום נופים יפים מהגובה, אלא למרוצים מקצועיים.
השימוש בהם מייצר חוויה שונה לחלוטין מזו של שימוש בגופנים רגילים או כאלו עם מצלמה רגילה, והם נבדלים אלו מאלו בראש ובראשונה במטרת השימוש.
בעוד שרחפני צילום מיועדים לצילומי נופים או אובייקטים מוכרים מזוויות חדשות ומעניינות, במכשירי fpv המטרה היא התחרות עצמה- ככל שהוא מהיר יותר, משוכלל יותר ומסוגל לבצע פעלולים מרשימים יותר בדיוק רב יותר- כך הוא נחשב איכותי יותר.
במכשירי FPV השליטה בהטסת המכשיר מתבצעת דרך שלט ומשקפיים מיוחדים, שדרכם אפשר לצפות בנקודת המבט שלו מהגובה והזווית שהוא נמצא בו.
דגמי המרוץ אינם מתאימים למתחילים אלא לאנשים שצברו ניסיון בתחום זה, שכן התחרותיות דורשת כישורים אחרים, מתקדמים יותר.
לכן, אם זהו הכלי הראשון שלכם, חכו רגע לפני שתעופו איתו למהירויות מטורפות במסלולי מרוצים, ולפני זה תתנסו בדגמים פשוטים יותר, תלמדו ותתנסו.
כמו כן, כדאי להתחיל עם דגם זול וקטן ולרכוש דגם יקר ומתקדם יותר כשתצברו את המיומנות הדרושה.
למה הם משמשים?
לכל דגם מערכות טיסה ייחודיות משלו המאפשרות לו להפגין את כישורי המטיס שלו.
למשל, כלים מסוימים מסוגלים לטוס בין עצים, חישוקים ומכשולים נוספים.
לכל רחפן אפשרויות תמרון שונות, חלקם אף מסוגלים לדייק בתמרוני טיסה של 360 מעלות.
העיסוק בהטסת כלי מרוץ כאלה הוא כבר מזמן לא משחק חובבני או גאדג׳ט לילדים סקרנים- כיום הוא מהווה תחום מקצועי, שבו השוק הולך ומתרחב.
ולמרות שהתחרות היא העיקר, הטסת כלי FPV פותחת אפשרות לעולם צילום חדש ברמה גבוהה במיוחד, בעידן שבו אנשים אוהבים לראות הכול ומהר, רחפנים עם מצלמות איכותיות מאפשרים ללכוד נופים מיוחדים, בזוויות חדשות ובזמן קצר להפליא.
רחפנים אלו לא כוללים חיישנים כמו בדגמים שאינם מיועדים למרוץ, וכל השליטה בידי המפעיל, זו עוד סיבה שיש לצבור נסיון בהטסת כלים רגילים, כיוון שהמהירויות העצומות של רחפני המרוץ עלולות בטעות לפגוע במישהו ויש להשתמש בהם באחריות ומקצועיות.
ניתן להתנסות בסימולטורים המדמים רחיפה בתור התחלה, ועם הזמן להתקדם לאימונים מתקדמים יותר בשטח.
מה המהירות של רחפני FPV ?
כלים חזקים במיוחד מסוגלים להגיע למהירות של עד 200 קמ״ש, כאשר זה תלוי בדגם, באיכות החומרים שמהם הוא עשוי ובמשקל הכלי.
כמה רחוק הרחפנים יכולים להגיע?
בדיוק באותו האופן שהם נבדלים אלו מאלו במהירות הטיסה, כך הם גם נבדלים במרחקים שאליהם כל אחד יכול להגיע.
התקנות המצויות היום בישראל כוללות איסור להטיס מעל בסיסי צבא ומתקנים אסטרטגיים , מרחק של 250 מטר מאזור מיושב או בנוי ושני קילומטרים לפחות משדה תעופה.
קחו בחשבון שהמרחק שהוא יכול להגיע אליו מושפע גם מהגודל שלו-בעוד שכאלו גדולים יחסית יוכלו לשהות באוויר יותר זמן, המרחק שהם יוכלו לטוס אליו יהיה קצר יותר.